

Ürünü Satın Aldıktan Sonra İzlenecek Adımlar
Satış Sonrası Hizmet Politikamız


-
Jeneratörün düzgün bir zemin üzerine montajının yapılması gerekmektedir. Montaj işini ücreti mukabilinde yetkili servislerimiz ile yaptırabileceğiniz gibi başka firmalardan destek alarak da yaptırabilirsiniz.
-
Montaj işlemi tamamlandıktan sonra jeneratörün kablo bağlantılarını ve yakıt dolumunu yaptırmalısınız. Yine ücreti mukabilinde yetkili servislerimizden de destek alabilirsiniz.
-
Tüm bağlantılar tamamlandıktan sonra firmamızı arayarak ya da ssh@cefamakina.com.tr adresine mail atarak start talebinde bulunmalısınız.
-
Start için tarafınıza yönlendirilecek yetkili servis jeneratörünüzün ilk çalıştırmasını yapacak ve size küçük bir eğitim verecektir.
-
Start işlemi tamamlandığında start formu doldurulacak ve sizin de imzanızın bulunduğu formun bir sureti size bırakılacaktır.
-
Yetkili servisin tavsiye ettiği periyotlarla periyodik bakım anlaşması yapmalısınız. Bu jeneratörünüzün daha uzun ömürlü olması ve daha verimli çalışması için bakımların düzenli aralıklarla yapılması gerekmektedir.
Satış sonrası hizmetler politikalarımızla ,kaliteli ve zamanında servis,güler yüzlü ve hoşgörülü yaklaşım , çözüme odaklı iletişim ve yedek parça erişebilme kolaylığını sunmayı amaç edinmekteyiz.
Her türlü teknik destek ve sorularınız için Uzman Teknik Personellerimiz ile irtibata geçebilirsiniz. Her türlü soru,şikayet ve önerileriniz için info@cefamakina.com.tr adresine mail atabilirsiniz.
Satış Sonrası Hizmetler departmanı tarafından , garanti kapsamı dışında kalan Jeneratörlerinizin etkin ve yüksek performans ile çalışır durumda kalması ve Uzun ömürlü olmasını sağlamak amacı ile periyodik bakım sözleşmeleri oluşturulmuştur. Periyodik bakımlarda kullanılan sarf malzemelerin tamamı orijinal Olarak kullanılmaktadır.
Satış sonrası Hizmetlerimiz arasında , mevcut jeneratörlerinize,talepleriniz ve Gereksinmeleriniz doğrultusunda revizyon yapmak, pano vs. donanım ekleme Hizmetlerimizde bulunmaktadır. Teknik destek ekibimiz her türlü soru ve Taleplerinize yanıt verecektir.
Satış Sonrası hizmetler departmanımız garantiye girsin girmesin her türlü yedek parça ihtiyacınıza cevap verecek bilgiye,donanıma ve tamamı Orijinal olmak üzere bünyesinde bulundurduğu geniş yedek parça ambarları ile de siz değerli müşterilerimize en hızlı ve en doğru hizmeti sunmaktadır.
Çözüm Önerileri
Jeneratör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Jeneratörünüzde meydana gelen basit arızalar için çözüm önerilerimiz aşağıdaki gibidir;
Jeneratör alarm veriyorsa ;
Jeneratörünüzün üzerinde bulunan kontrol panelini kontrol ediniz.
“Emergency stop” arızası yanıyorsa;
Acil stop butonu basılı kalmış demektir,
ilk önce Hornreset tuşu ile alarmı susturunuz , kırmızı mantar butonu sağa çevirerek açınız. Faul reset tuşu ile alarmı sıfırlayınız.
"Hararet Arızası” ifadesi varsa;
Radyatörün suyunu kontrol ediniz , gerekirse su ilave ediniz. Su seviyesi normal ise Yetkili Servis yardımı almalısınız.
Marşa bastınız jeneratör çalışmadı ise;
3 kez marşa basınız. Yine çalışmadı ise ;
…….Yakıt bitmiş olabilir, yakıtı kontrol ediniz. Depo kapağını çevirerek açınız ve yakıt doldurunuz.
…….Hava yapmış olabilir. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Elektrik kesildi ve jeneratör devreye girmedi ise kontrol edilecek noktalar ;
1. Ekranda alarm görüntüsü var mı? Alarm yoksa,
2. Jeneratör otomatik konumda mı? Otomatik konumda ise ,
3. Yeterli yakıt var mı? Var ise,
4. Yağ/su seviyesi normal mi? Normal ise,
5. Akü voltaj değerleri yeterli, mi? Yeterli ise yetkilisi servis ile irtibata geçiniz.
PÜF NOKTALARI
a) Jeneratörü monte etmek istenen çevrenin denizden yüksekliği.
b) Jeneratörün kurulacağı çevrenin yıllık ortalama ısı derecesi (..° C).
c) Jeneratörün kurulacağı çevrenin ortalama nem oranı (%).
d) Kaç KVA veya KW’lık kurulu yükü besleyeceği.
e) Kurulumun ve işletimin konusunda uzman kişilere yaptırılması.
f) Kurulacak jeneratörün stanby güç , prime güç veya sürekli güç mü olacağına karar verilmiş olması.
g) Beslenecek yüklere göre uygun faz , frekans , çıkış voltajı ve devir sayısının belirtilmesi (Trifaze, monafaze , 1500 d/dk 50 veya 1800 d/dk 60 hz . vs. gibi).
h) Güvenirliği ve kalitesi kanıtlanmış , satış sonrası hizmetleri yeterli , parça temininde sorun yaratmayan, gerekli kalite belgelerine sahip ve yeterli süre kalite garantisi olan firma ürünlerinden seçim yapılması.
i) Düşük yağ basıncı, yüksek motor harareti, aşırı devir , aşırı voltaj, düşük voltaj ve kısa devre durumlarında yeterli otomatik koruma sistemin bulunması.
j) Mikro işlemci otomatik kumanda ve kontrol panelinin Datkom, Enko vs. gibi panellerden seçilmesi.
k) Jeneratör enerji transferinin kontaktörle mi yoksa motorlu şalterle mi yapılacağına karar verilmesi.